Vår kallelse

Saturday, 22. September 2007, 10:45:07

Fick hem en dvd-serie om väckelsen i Kina häromdagen "The Cross - Jesus in China" (Ljus i Öster säljer den i Sverige). Det finns mycket att säga om dom filmerna, men jag tänkte på att det återigen blir uppenbart att det som vi längtar efter och som kallas "väckelse" inte är något som människan kan "få till" eller "prestera fram" eller hitta några metoder eller tekniker för att uppnå. Jag tror det är där vi många gånger kör fast. Inte så att vi inte kan lära oss av andra, eller inspireras av att exempelvis läsa om tidigare andeutgjutelser. Problemet är att vi så lätt tappar fokus från det som Gud tydligt och uppenbart har kallat oss troende att göra. Och just det faktum att vi glömmer att göra det som är vår givna kallelse, de gärningar som Gud innan tidernas begynnelse har förberett oss för att utföra, är kanske en av fiendens smartaste strategier.

För hur ska det kunna bli "väckelse" om inte ens Guds folk ägnar sig åt det som de är kallade av Gud att göra, nämligen att förkunna evangelium för varenda människa, döpa, plantera församlingar och göra lärjungar? När vi gör det så befinner vi oss mitt i smeten. Vi får lära oss att bära varandras bördor och söka Guds vilja och vägar för varje situation som dyker upp. För det är ju människor det handlar om. Du vet svenskar som är precis sådär som svenskar är. Eller iranier som är just sådana som de flesta iranier är. Helt vanliga amerikaner. Människor som är fast i religiösa traditioner. Människor som är snärjda av intellektuell gudsförnekelse. Människor som är intrasslade i kollapsade relationer. Människor som är stolta. Människor som är förkrossade och tyngda av sorg. Människor som är likgiltiga. Människor. Sådana som du och jag. Giriga, självupptagna, kaxiga. Människor som är precis så besvärliga så att Gud var tvungen att sända sin Son för att dö för var och en av oss.

Fy vad jobbigt. Fy vad underbart. Tänk att få samarbeta med Gud och göra det som Han kallar oss att göra. Är du överlåten att ge evangeliet vidare till dina medmänniskor i ord och handling? Var då noga med att det är ett rent och Jesus-centrerat evangelium som du bär på. Ett evangelium som pekar på att Jesus fullbordat lagens krav. Det evangelium som återfinns i Bibeln. Ett evangelium så fullt av nåd och kärlek att det producerar liv och vilja att göra det goda. Om vi koncentrerar oss på att göra det som vi är kallade att göra, så kan vi vara säkra på att Han är den som ger växten. Gud älskar människor!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0