Töcken, mörker och storm?

Kan någon förklara vad Livets Ords pastorer har att göra på Berget? Att hyra en lokal är en sak, att välja retreatledare, en annan. Vad är det som händer? Vad har man bjudit in? Är det ingen av trosrörelsens ledare som reagerar?

Följande kan man läsa i programmet på Bergets hemsida:

23-26/3 Retreat för Livets Ords pastorer.
Retreatledare är pastor Per Mases, Berget
Måndag kl 18 till torsdag kl 10.

Vem Per Mases är? Dagen intervjuade honom tidigare i år och nedan följer lite av vad han sa:

-I vår meditation hämtar vi erfarenheter från Asien och buddhistisk tradition, så kallad zenmeditation, men det märkliga är att den tidiga kyrkan använde samma sätt att meditera. På det sättet kan vi hjälpa människor, som annars är blockerade för hjälp från kristet håll, till att kunna be och att hitta vägen till den heliga mässan.Per Mases markerar att det är skillnad mellan vanlig yoga och meditation och den kristna mystikens meditation. Yoga kan handla om mycket, både nyttigt och skadligt, men i den kristet grundade meditationen handlar det om att reflektera inför Guds ord i en ordlös bön, säger han.På frågan om fler skillnader och likheter mellan buddhistisk meditation och kristen mystik svarar Per Mases:-För det första har ju vi människor samma slags kropp, oavsett om vi är buddhister eller kristna. En annan likhet är att i zenmeditation är kroppshållningen viktig, detta att sitta anatomiskt riktigt för att uppleva stillhet. Skillnaderna består bland annat i att enligt buddhistisk meditation är målet att uppnå nirvana, men vårt mål är att komma till Gud, att i hjärtats renhet se Honom.

Jag ryser.

Nästa fråga är om Pingströrelsen är på väg åt samma håll? Fast i sin finare, lugnare och lite mer dämpade takt? Det är det fler iallafall fler som reser frågetecken kring, även inom rörelsen.


Kommentarer
Postat av: alert

Inget annat än Ett stort avfall från den kristna tron (1 Tim 4:1, 2 Tim 3:1-5)

2008-11-27 @ 13:48:06
URL: http://alertsweden.se/
Postat av: Dan

Jo det stämmer det du skriver men det är även viktigt att poängtera att det handlar om 2 olika byggnader och att där LO befann sig så handlade de det om att gå in i tystnad, att deltaga i tidebön och så vidare.

2008-11-27 @ 17:36:38
URL: http://nope
Postat av: gurra

Jag är skakad, inte konstigt att den smörjelse som var på L.O. för 10 år sedan är borta.Jag säger somPaulus: Alla har avfallit.Vänd om!

2008-11-27 @ 17:46:51
Postat av: Kristen Kristensson

Vad snackar du om Dan? "Befann sig"? Det handlar om en retreat som är planerad till i mars 2009.

2008-11-27 @ 20:43:05
Postat av: Anders

Samma organisation, samma webbsida, samma Per Mases som förespråkar yoga och zenmeditation. Vad spelar det för roll om det är två olika byggnader? Hallå! Någon hemma?

2008-11-27 @ 20:58:11
Postat av: Hanna Johansson

Snälla någon, be för mig så att jag får en stark vilja att vandra Guds väg. tack

2008-11-28 @ 06:17:34
Postat av: Dan

Jag har flera vänner som har varit där från LO på retreat tidigare. Det är möjligt att det är planerat en retreat mars 2009 också.Jag säger bara att det inte förkommer Yoga eller zenmeditation på deras reatreat. Personligen anser jag det hela mycket märkligt i vilket fall som helst

2008-11-28 @ 09:54:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0