Längtan efter Guds Rike

Krister Andersson skriver ett mycket intressant Debattinlägg i tidningen Dagen angående de som traditionellt sett kallas "avfällingar". Intressant är också inläggets avslutning; "I Torgny Lindgrens roman [Norrlands Akvavit] funderar församlingens stöttepelare Gerda på byns avfällingar, som ständigt finns med i hennes böner och frågan hon bär på är: 'Kunde de verkligen undfly barnaskapet hos Gud? Var de inte märkta för evigt, de som en gång varit omvända?' I kontakter med grannar och arbetskamrater vet vi att det är så. Tron lever, längtan finns kvar. Den har inga ord och inget hem. Det går inte att fly från Gud. Det som är fött av Gud lever trots förnekelsen". Detta är även intressant ur ett frälsningsteologiskt perspektiv. Teologin verkar här bekräfta det som har blivit vår erfarenhet; vi kan träffa sådana som varit "avfällingar" i massvis med år, men som fortfarande talar i tungor! Undrar så vilken längtan dessa människor bär på och vilken plan Gud har för att samla allt sitt folk till sig igen!

När jag läser olika bloggar, som exempelvis Aletheia, och läser alla kommentarer där av människor utöver vårt land, så är förstås tankarna många och blandade. Min längtan är att Herren får använda de "relationer" som uppstår här i cyberrymden för att skapa och uppmuntra nya livsförvandlande gemenskaper (församlingar) över hela vårt land. Församlingar som välkomnar och omfamnar både de som aldrig hört och de som tagit emot, men vandrat vidare på egen hand av olika anledningar.

Första frågan blir då inte; vad ser du som är fel i vårt land, i kristenheten, i ditt samfund eller församling idag? Den frågan är så tråkig och riskerar att ge alltför mycket utrymmer för en kritisk ande och cynicism. Många är de som har åsikter och tycker en massa saker, men Gud söker de som är hängivna Honom i sina hjärtan, så att Han kan beklä dem med kraft. Kraft till vad? Kraft till att utföra uppdraget som Han kallat oss till; att gå ut i hela världen och göra alla folk till lärjungar!

Frågan blir istället; Vad längtar du efter? Vad vill du se? Vad tror du vinner människors hjärtan i Sverige år 2008? Bibeln säger att den som är vis vinner hjärtan. Därför behöver vi be om vishet. Och kärlek.  "Love will find a way," sa missionären Charles Marsh, som var en kärlekens pionjär i Nordafrika.

Ser fram emot att höra vad Gud har lagt på Ditt hjärta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0