Djupt rotad i Ordet

Det finns en uppenbar risk för förvirring när man läser artiklar där alla, självklart, använder bibelord hit och dit, blandat med ord som Traditionen, Kyrkofäderna, Guds folk, de Första Kristna osv.

Och så är det ju, vi har INGEN ANNAN KÄLLA än Guds eget Ord. Och i slutänden måste vi ändå själva dra våra slutsatser, om de än handlar om att följa en viss teologisk riktning som andra dragit ut.

I det här sammanhanget önskar jag bara hänvisa till en fantastisk teolog vid namn Wayne Grudem, som många av er kanske känner till. Under Newfrontiers Ledarkonferens i Brighton 2006 höll han en fenomenal undervisning kring "Jesus - helt och hållet människa, helt och hållet Gud". Denna finns nu tillgänglig för gratis nerladdning. Det är nr. 4, "Main Session 6".

Enligt min mening fullkomlig balsam för själen. Lyssna och lämna gärna din kommentar nedan!

Kommentarer
Postat av: Theodor

Hej, med risk på att bli missförstådd på det här ytterst känsliga och infekterade tabuämne får kag ändå mod att undra om du känner till den PDF-boken av honom.
http://www.cbmw.org/images/onlinebooks/rbmw.pdf

Den går också att gratis ladda ner. Kanske läsningen här gör samma sak och att det vore värt något om vi kunde lyfta på det sekulära (S)locket som de flesta troende har accepterat på det här området! ;=)
Nyfiken på vad du tycker om den.
Ha det gott!
/Theodor

2007-11-19 @ 14:59:19
URL: http://tankarkringbibeln.blogspot.com/
Postat av: EllenRock

Hej Theo!
Ja, ja, ja! Det gör vi! Vi lyfter på locket! Sån't tycker jag e jättekul :)
Hmmmm...
Tack för tipset med länken, har inte läst boken än, bara hört om den och så själv hört Wayne undervisa i Brighton. Och frågan känns inte längre särskilt komplicerad för mig. Personligen alltså. Det är ju något annat att föra upp diskussionen i Sveriges kristenhet.
Antar att det inte är helt fel att vara kvinna i sammanhanget.... Men ni män behöver väl inte huka er mer än vad Paulus gjorde i frågan :D
Hör av dig om du drar i denna tråd före mig!
Ellen

2007-11-19 @ 15:20:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0