Dop i vatten

Monday, 24. September 2007, 15:53:32

Fantastiskt att Gud i sitt Ord sagt att vi ska gå ut i hela världen och DÖPA dem som kommit till tro. Det är ju helt fascinerande det här med dopet! All kamp som det innebär för en människa att döpa sig, uppgörelsen med Herren om att lämna det gamla livet bakom, dö bort från det, och uppstå till ett nytt liv tillsammans med Honom. För många människor innebär ett sådant beslut en tid av rannsakan, men så följer efteråt den enorma upplevelsen av frihet! Frihet från bojor och band, frihet från religionens krav och onda andars hets och hot.

Och nu har vi fått vara med om det igen. Att följa två människor på sin väg mot dopets grav. Kampen, rannsakan, den helige Andes överbevisning, omvändelsen, beslutet, överlåtelsen och så.... that day!! Två män i yngre medelåldern. Två familjefäder. Ganska lika i mycket, men med helt olika bakgrund. Där stod de i offentlighetens ljus, nakna inför sanningen.... Jag har beslutat att följa Jesus och aldrig mer tillbaka gå.... Jag följer korset och lämnar världen och ingen väg tillbaka går...

Gud välsigne dessa två! När man ser dem får man hopp för framtiden. Det blir så uppenbart att ingenting är omöjligt för Gud. När Han kallar - vem kan då stå emot? Han reser upp ett nytt folk i vårt land. Ett folk av unga och gamla som har beslutat att följa Honom. Och det kommer att få konsekvenser. I vårt land och ut över hela världen. Halleluja, tänk att få följa Herren i denna spännande tid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0