Det hemliga livet med Gud

Idag fick vi förmånen att lyssna till församlingens FP-studenter när de för första gången i sina liv predikade. De delade på tiden och talade båda över ämnet "The Secret Life with God". Luke Foreman talade om bönen, inte den offentliga, utan den mellan bara dig och Gud, när du i din ensamhet umgås med Honom. Han uppmuntrade till bibelläsning, eftersom Bibeln är den källa ur vilken vi öser kunskap om vem Gud är. För att vår relation till Honom ska kunna växa, behöver vi förstå mer och mer vem Han är, Hans karaktär. Vi behöver lära känna Gud som vår vän och Far. Vi behöver förstå och våga tro att Han vill vårt bästa. Han vill ge oss andliga gåvor. Han vill hjälpa oss att leva så som Bibeln lär. Och det gör vi inte i egen kraft. Vi får lära oss att vandra i Anden.

Teresa Kristensen delade tankar kring att vi inte bara kommer till Gud i vår ensamhet för att vi själva ska tala ut. Vi kommer också för att lyssna till Honom, höra Hans röst. Han vill tala hemligheter till oss, Han vill anförtro Sina planer för våra liv med oss. Coolt! som Teresa sa. Vidare behöver vi lära oss att förvalta det som Gud säger (PS 25:14) och vi kommer att få del av Guds förmåner, välsignelser och frid. Det handlar bara om Honom! Han ser allt!! Ef 6:7-8 uppmuntrar oss att alltid tänka på att det är Herren vi tjänar, inte människor. Han ser oss i det fördolda. När vi blir sårade behöver vi inte genast springa och prata av oss med alla andra, vi kan gå direkt till Gud. Han vet. Han var människa. Han bar skam och förkastelse och blev ofta sårad av människor.

"Människor de ser till det yttre. Men Gud Han ser till ditt hjärta. Gör din tjänst i helig fruktan för Herren och inte som för människor. Det hemliga livet med Gud är det viktigaste, för att fullborda Hans planer med ditt liv." Stephan Christiansen

image8image9

Kommentarer
Postat av: Jolin

Vilken otrolig förmån vi har som har Gud, vår Fader.
Gud välsigna Dig!
//Jolin

2008-04-27 @ 19:04:25
URL: http://jollan82.blogg.se
Postat av: TEOFILUS

ni som vill djuploda
....mvh TEOFILUS....http://a-teofilus.blogspot.com/

2008-05-02 @ 10:18:39
URL: http://a-teofilus.blogspot.com/
Postat av: john van dinther

Vill bara hälsa på dig genom att lämna ett kort meddelande... Gud välsigna dig!
John

2008-05-13 @ 00:31:07
URL: http://synergistic.wordpress.com
Postat av: Andreas Cucca

Låter kanon ju :) Tråkigt att jag missade det.
Finns det inspelat på CD?

2008-05-24 @ 02:26:47
URL: http://www.cucca.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0