Förebilder och syskon

Kom just hem från ett soligt (!) England, där jag och min man, Markus, tillbringat några dagar. Anledningen till detta var att vi skulle vara med på ett par dagars bön och fasta i Peterborough, tillsammans med andra ledare från Newfrontiers. Dessa dagar kretsar främst kring arbetet i Storbritannien, men eftersom Newfrontiers är en världsvid församlingsfamilj, så hann vi ändå med att även be för Kenya, Pakistan, Indien, Dubai och Sverige (!!) mfl platser och länder. Vi är ju en familj och således bär vi varandras bördor och gläds åt varandras segrar.

Lovsång och tillbedjan kryddat med Andens gåvor, blandades med ledd bön alla tillsammans eller i smågrupper. Vilken förmån att få söka Herren tillsammans med 750 andra människor i två dagar! Förebilderna är många och den ene "hjälten" efter den andre kommer fram för att dela ett ord, ett vittnesbörd, en vision, ett böneämne. Det finns sannerligen en hel armé av erfarna församlingsplanterare i Storbritannien! Enkla män och kvinnor med en passionerad överlåtelse. Och då har jag ju bara träffat de som finns inom Newfrontiers! Det finns många fler rörelser i England med en liknande passion och vision.

Apostolisk vision, ja. Församlingar som byggs på apostlars och profeters grund. Församlingar som leds av ett team av äldste. Möten där varje lem inbjuds att delta genom de gåvor som Anden ger. Ingen enmans-show. Tillsammans. Tillsammans. Tillsammans.

Pratade några ord med Terry Virgo, rörelsens grundare. Han undrade hur det går för oss i Sverige och hur det går med spridandet av hans bok "Enjoying God's Grace," som jag översatt till svenska (Guds underbara nåd). Jag tackade honom för att han är en sådan enorm förebild för oss. En man som passionerat överlåtit sig till Ordet OCH Anden. Fantastiskt spännande också att Terry fått nåd av Gud att lyckas bjuda in Mark Driscoll (från Mars Hill, Seattle) till vår Ledarkonferens i Brighton i sommar!

Anyway, vi gläder oss över vi i Rockneby inte längre är den enda "Newfrontiers-församlingen" i Sverige! För ett par veckor sedan hälsades Thomaskyrkan i Malmö "officiellt" välkomna. Det innebär i praktiken att man erkänner de relationer som Herren sedan några år tillbaka byggt och stärkt. Nu börjar vi än tydligare att jobba tillsammans!

Ibland tänker jag på Elia och Baalsprofeterna när jag tänker på situationen i vårt land.
Man kan känna sig ensam och isolerad i vårt avlånga Svedala.
Men Herren har de sina.
De som inte böjt knä för vare sig Baal eller någon annan.
Snart börjar revolutionen.

Wow wow wow!!

Kommentarer
Postat av: EllenRock

Hej Barnabas!
Tack för din kommentar och uppmuntrande ord.
Jag har skummat igenom sidorna som du länkat till och även kollat igenom Mars Hills rekommenderade litteratur. Det verkar ju som att den som bloggar där försöker såga Mark Driscoll, främst på grund att han avbrutit sitt samarbete med Brian McLaren & co. Jag kan väl förvisso ha vissa frågetecken till vissa böcker som rekommenderas, men efter vad jag förstått så handlar Mark Driscolls avslutade samarbete med Brian McLaren om försoningsläran. Brian McLaren har ju lämnat synen på att Jesus behövde dö för att ta Guds vrede/vårt straff på sig. Han hävdar numera att Gud är så kärleksfull att Han inte kunde tömma ut någon vrede över Sin Son. Det passar inte med Brians gudsbild. Mark menar att detta tar udden av Evangeliet och Jesu offer.... Och Marks ståndpunkt är ju inte helt omtyckt av alla...

Vi får höras vidare! Följ gärna med oss till Brighton i sommar, så får du själv pröva Marks undervisning på nära håll!
hälsningar Ellen

2008-02-12 @ 22:05:30
Postat av: Barnabas

Hej igen!
Du har rätt i att det bästa är lyssna live och göra sig en egen uppfattning. Och vem vet, jag kanske följer med...:-) Men tror inte att det ens vid direktkommunikation är säkert att det som inte kommer från Guds ords källa blir uppenbart om vi inte har andebedömningens gåva. Vi behöver be att denna gåva skall komma mycket mer i funktion i Kristi kropp.

Läs gärna detta som finns på min blogg:
http://profetiskt.blogspot.com/search?q=revolution
Guds frid!

2008-02-13 @ 18:05:20
Postat av: Andreas Cucca

"Guds underbara nåd" är riktigt bra, använder den i vår nådcellgrupp :)

2008-02-18 @ 21:09:52
URL: http://www.cucca.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0