Svensk kristen som tror på en treenig Gud men inte på Påven

Tänkte bara säga det. Känns märkligt att det ens behöver uttalas. Svårt att förstå vidden av det som just nu pågår i svensk kristenhet. För bara ett litet tag sedan var det aningar, undringar, ja nästan spekulationer. Nu i dagarna förs tankarna till ordet "det som ni hör viskas i era öron ska ropas ut på hustaken."

Vill uppmuntra er att be för Joel Sjöberg och hans familj, samt alla medarbetare på Gospel Media. Gud har ställt fram dem i rampljuset genom utgivningen av boken Evangelium enligt Rom, som de gjort mycket reklam för och även sänder ut gratis till pastorer runt över vårt land. Nu har kritiken mot detta börjat komma fram i ljuset (läs exempelvis Ruben Agnarssons ledare i Världen Idag). Och då kunde man lätt bli mörkrädd.

Men, halleluja, Guds kärlek fördriver all fruktan. Var vid gott mod alla ni utöver vårt land (ni måste vara många), som inte är beredda att ledas tillbaka till tiden före Reformationen och in under Påvestolen. Om vi som kristna ska blicka bakåt (och det ska vi i sanning), låt oss då blicka till våra syskon i Apostlagärningarna. De som fortfarande levde av Ordet och Anden, ja av vart ord som utgick från Hans mun. Herre, hjälp oss att se klart och hålla fast vid frälsningens enkla och nådefulla väg till en upprättad relation med Gud vår Fader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0