Du är förlåten

Ja, om du har tagit emot Jesus som din Frälsare och Herre har du fått förlåtelse för dina synder. Alla dina synder. De som du begått, begår och kommer att begå. Fundera över innebörden av det ett tag. Gud har tagit itu med din synd. När du blev frälst löste Han dig både från syndens skuld och syndens makt. Du är en ny skapelse som har fått en ny natur. Du har flyttats ut ur Adam och förts in i Kristus. Din nya position är i Honom, Han som är din rättfärdighet och din helgelse. Alltså är du i Honom och är således ett rättfärdigt helgon. Det är vad du är. Du kan inte bli något annat, för Gud har köpt dig och priset är betalt. Du kan inte lägga något till och inte dra något ifrån. Det finns nu ingenting som kan skilja dig från Guds kärlek i Kristus Jesus. Ingenting. Ingenting. Jag upprepar: Ingenting. Du är Hans för evigt.


Bibeln lär oss att när vi föds på nytt så dör vi bort ifrån synden, för att istället leva för Gud. Vi tror det eftersom det står så. Vi uppmanas som en konsekvens av detta att döda köttets gärningar och låta våra lemmar tjäna rättfärdigheten, eftersom vi är rättfärdiga. Ser du att vår position inte har något med våra gärningar att göra? Du är inte ett helgon för att du lever heligt. Du är inte rättfärdig för att du lever rättfärdigt. Jesus var fullkomligt rättfärdig och helig och Hans fullkomlighet tillräknas dig. Du uppmanas att bli mer och mer lik honom. Det är det som vi brukar kalla helgelseprocess och den ska inte sammanblandas med frälsningen. Du kan aldrig bli mer eller mindre frälst på grund av dina gärningar. I så fall skulle ju frälsningen bero på dig och inte på Gud!


I din vandring att bli mer och mer lik Jesus kommer du behöva ta itu med både "grova" och "respektabla" synder; alltså sådant som är uppenbar och tydlig synd, och sådant som kanske inte verkar lika "farligt". Låt mig ge några exempel på "respektabla" synder, som vi kanske ofta har lätt att rycka på axlarna åt och inte på allvar ta itu med:


Ogudaktighet, oro, frustration, missnöjdhet, otacksamhet, stolthet, själviskhet, brist på självkontroll, otålighet, ilska, dömande attityder, avund, svartsjuka, tungans synder, världslighet, girighet och skvaller.

Jerry Bridges skriver i boken Respectable Sins, att om vi verkligen kunde greppa Evangeliets underbara sanning skulle vi kunna erkänna och ta itu med även våra "respektabla" synder. Om vi verkligen förstod att Gud renar oss från synden genom Jesu död. Gud förlåter oss inte för att Han vill vara snäll mot oss, utan för att Hans rättfärdighet har tillfredsställts. Den absoluta förlåtelsen för våra synder är lika bergsäker som att Kristus verkligen dog.


Dagens citat: I need the assurance that my sin is forgiven before I can even acknowledge it, let alone begin to deal with it. (Respectable Sins, sid. 34). (Jag behöver veta säkert att min synd är förlåten innan jag ens kan erkänna den, än mer för att kunna ta itu med den).

Min fundering är denna: Om detta är sant för oss som är kristna, kan det även vara så för de som inte ännu kommit till tro? Behöver de först få veta att Jesus är försoningen för deras synder och att Han förlåter allt, innan vi kan konfrontera dem med att de har synd att göra upp med. Det tror jag. Vad tror du?


Kommentarer
Postat av: Daniel

Ellen jag tror så här:1 Joh 5:9 Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet.Dvs de synder vi bekänner får vi förlåtelse för.Du borde ha lite med Guds Ord i dina utläggningar så slipper vi villfarelse.

2009-02-06 @ 15:41:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0